Project Chili

De substratenmarkt staat bekend als een traditionele markt waar van elke aanbieder wel bekend is wat hij doet en welke doelgroepen er worden bediend. Juist daarom is het leuk om te ervaren dat er nieuwkomers zijn met innovaties en wij als Slootweg zijn benadert om te kijken of wij waarde konden toevoegen aan de vernieuwende concepten.

Een belangrijke voorwaarden in het business model van deze klant zijn; schaalbaarheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en eenvoud in bediening. aan al deze voorwaarden kan Slootweg voldoen en hebben wij een projectvoorstel aan de klant gepresenteerd wat voldoet aan de lokale wetgeving en normen in Chili en volledig tegemoet komt aan de wensen van de opdrachtgever.

Medio juli is de eerste lijn van deze klant opgestart en produceert men probleemloos. Het concept wordt nu ook gekopieerd naar andere productielocaties in andere landen.

Dat dit concept een succes is blijkt uit de groeicijfers die de opdrachtgever ons heeft gepresenteerd. Voor de locatie Chili verwacht men voor 2017 al een behoorlijke groei waardoor de menglijn een hogere capaciteit moet genereren. De schaalbaarheid van de installatie is daarmee een belangrijk ontwerp item geworden waardoor deze groei zonder problemen gerealiseerd kan worden.