Project Engeland

Na een allesverwoestende brand waardoor zijn hele productie stil kwam te liggen zijn wij door onze opdrachtgever benadert met de vraag hoe snel wij nieuwe productielijnen kunnen leveren om de productie weer op te starten. Terwijl de bouwer nog bezig was met de constructie van een nieuwe productiehal hebben wij in samenwerking met de klant een plan van aanpak gemaakt.

Een inventarisatie om te kijken of er nog productie onderdelen her te gebruiken waren was een onderdeel hier van. Binnen een week waren alle risico’s, mogelijkheden en financieel plan gereed en konden wij met een goedgekeurd Project- en VGM plan starten met het ontwerpen en bouwen van een compleet nieuwe, volautomatische menglijn en drie verpakkingslijnen inclusief de besturing en de bekabeling van de installatie.

Tijdens de engineeringsfase heeft Slootweg met een team bruikbare delen op de beschadigde locatie gedemonteerd en op een tweede locatie van de klant binnen twee weken weer opgebouwd zodat een deel van de verloren productiecapaciteit op deze locatie ondergebracht kon worden.

Uiteindelijk kon de opdrachtgever 5 maanden na de brand in een geheel nieuwe productiehal en een nieuwe menginstallatie zijn productie weer hervatten.

Kennis, flexibiliteit, professionaliteit en oog voor veiligheid waren zaken die door de directie tijdens de openingsspeech aan Slootweg werden toegedicht. Een succesvol project dat zowel binnen de gestelde tijd als budget werden gerealiseerd.